Nyrøgede Blanke makreller.

Hjemmerøgede over rent bøgesmuld og -spåner.

Det tager noget tid med opvarmning, røgetid og afkøling. Man kan godt blive lidt snurrens i hovedet af al den røg. Godt med en god øl til at neutralisere røgen.

Til slut vakuumpakkes de enkeltvis og fryses.

En himmerigsmundfuld med røræg og purløg på groft hjemmelavet rugbrød.

Nåh ja, så er der jo også de røgede ål!

En truet dyreart, men der har da været flere at fange i år, sådan rent subjektivt vurderet. Og så fanger jeg kun dem, der alligevel ikke ville kunne klare turen over Atlanterahavet, eller som ville blive spist af hajer undervejs. Og så synes jeg ligesom, at så kan jeg ligesågodt smage på dem.

Og igen, med røræg fra fritgående høns og lidt purløg på toppen.

Hjemmerøget ål. Fanget i Østersøen, saltet, tørret og røget over bøgespåner. Vacuumpakket. En smule røræg fra vores fritgående høns giver både farve og smag.

Og så de røgede sild. Hold da op. Med groft salt en løgring og æggeblomme. Og så en lille skarp til.

Marinerede spegesild. Sild fra Kalvestrømmen, saltet og lagt i marinade med rigeligt med løg fra haven. Og så en lille skarp til.

Hornfisk er forår. Filleteret, vacuumpakke og lagt i fryseren. Prøv den foldet sammen med krydderier vendt i rugmel og stegt sprødt på en varm pande.

Kryddersildene, pendanten til de hvide, men med endnu flere krydderier. Super, super.