Så kom foråret. Det pibler og spirer. Tilbudsaviser fra planteskoler, kreative ideer til haven og hjemmet, vælter ind ad døren. Det er sjovt at sidde i det tidlige, stadig lidt kølige forår, og læse, hygge og lade sig inspirrere. Drivhuset skal gøres rent, haven graves og fræses igennem. Fjernsynet sender programmer med ideer til indretning og opfriskning af stuen og terrassen. Måske kan der blive til en garage, eller bare en carport, så jeg ikke næste vinter skal stå og skrabe is af forruden. Hold da kæft hvor er foråret dejligt.

 

Har lige fået repareret hønsehuset med et nyt tag. De gamle granrafter var knækket og taget truede med at falde ned over hønsene, som jo var dømt til at være under tag. Men det lykkedes. De kagler og rumsterer. De er næsten håndtamme. Hanen galer nu kl 4:30. Og så blev der plads til en udvidelse af besætningen, så der nu kom 8 nye høns til de syv der var. Som alle lægger æg. At lægge æg er hønens fag. I rugemaskinen ligger 30 æg. Se det var i grunden ikke så galt.

 

Grisene på folden er også ved at tage sig. De er ude i mudderpølen for at få lidt 'solcreme' på for at værne sig mod den skarpe forårssol. Ellers pløjer de græsset op med trynen, og pludselig tager fanden ved dem, og så spæner de afsted for øjeblikket efter at gnubbe sig op ad kløpinden, der er banket godt ned i jorden. Nu kan de stryges over ryggen når de står og æder, og så kan jeg lige liste målebåndet omkring brystet på dem. Det (målebåndet) siger at de nu vejer i omegnen af 80-90 kg levende vægt. En månedstid endnu, så sker det. En mærkelig dag jeg vist aldrig vænner mig til. Men så er det jeg tænker på hvad alternativet er? Nej vel? Det her er dyrevelfærd så det basker.

 

Og så læser jeg Politikens lørdagstillæg. Hvad sker der lige her? Nu overvejer Erasmus Montanus i København at forbyde aflivning af dyr på marken. Her har vi gang i den bedste og største dyrevelfærd, der eksisterer på hele jordkloden. Ikke engang den naturlige natur når denne dyrevelfærd til klovene. Det er den største mulighed for at fuldende den økologiske tanke. Og så sidder der nogle teoretikere på Christiansborg og gør sig kloge på risikoanalyser for kontaminering på slagterierne. Hvis vi ikke alle skal være veganere, så er det her den bedste måde at producere velsmagende kød på, på en dyreetisk måde.

 

Men jeg har jo set det før. Danmarks Naturfredningsforening slås for at få magten over naturen, og nogle af politikerne er hoppet med på galajen. Under dække af at de vil passe på den. Men nej, de har fundet en smutvej hvor folketinget kan udstede love som delvis beslaglægger brugsretten af din ejendom. I virkeligheden er det ejendomsretten de beslaglægger. Det kunne være rigtigt godt. Vi skal passe på naturen. Vi har den kun til låns, og skal aflevere den igen til vores børn og børnebørn. Men så skal det også være noget, vi skal være fælles om. By som land. Det duer ikke at 'Rette bager for smed' og henrette den minoritet der bor indenfor 300 m linjen fra kysten. Næh skal der gælde en naturlov, må den gælde for alle over hele landet. Det er fælleskab. Kan man ikke det, er den eneste anstændige vej at købe ejendommene eller ekspropriere dem. Så kan man lade Danmarks Naturfrednings Forening (som privat interesseorganisation), eller staten for den sags skyld, administrere dem. Men at snige en beslaglæggelse af ejendomsretten, på den måde er uanstændigt. Ovenikøbet efter at man siden 1937 har set igennem fingre med at Øresundskysten, Nordsjælland, Storebælt, Lillebælt og Roskilde Fjord blev plastret til med pragtvillaer, uden at nogen har løftet en finger. De 12 mia, eller er det 40?, som skattevæsenet har snyt den almindelige dansker for, kunne række til en god del af de mest naturfølsomme arealer. Og så kunne man da nøjes med at købe fly for 17 mia, og så bruge de sidste 10 fra denne pulje på naturen.

 

Jeg venter nu, ligesom de rigtig mange der er kommet til i vores gruppe mod 'Naturstyrelsens Rigide afgørelser', på, at de nye lempelser indenfor strandbeskyttelsen bliver vedtaget i folketinget. Endnu flere lader bare stå til og forsøger med at demonstrere civil ulydighed. Det er fuldstændig kaotisk hvad der er givet tilladelser til, og hvad der har kriminaliseret ellers hæderlige borgere. Loven skulle have været endelig vedtaget d. 27 april, men blev trukket tilbage til fornyet drøftelse i Miljøudvalget. Her slås de som de blinde, og vender det døve øre til befolkningen. Caféprinsesserne fører sig frem som forkælede dukker med kronprinsen fra Socialdemokratiet i spidsen. Nogen af dem anede ikke engang at lovforslaget var under debat i folketinget. Det er en skandale ud over alle grænser, at de ikke interesserer sig mere for deres speciale. Bureaukrati og spild af ressourcer der kunne have være anvendt på noget fornuftigt. Og nu vil de også til at pine dyrene, for at byboere kan få noget billigt kød. Læs lige første afsnit igen. Intet af det, som står her, må vi, der bor indenfor strandlinjen have. indenfor vores egen havelinje. Intet. Uden at spørge om lov. Hvis det ikke er beslaglæggelse af ejendomsretten, så ved jeg ikke hvad det er.

 

Må jeg i al venskabelighed foreslå, at vi følger op med nogle bylinjer, magen til strandlinjen, der skal tolkes lige så rigidt, og som byerne ikke må brede sig ud over. Til gengæld skal landbobefolkningen have fuld ret til at bevæge sig overalt i byerne, også indenfor ligusterhækkene.

 

Byerne er den største fare for naturen, ikke borgerne i udkantsdanmark.