Opskrifter

Fasan frikadeller:

4 stk fasanbryster

1 stk bacon svarer ca til 1/4 af fasanvægt.

2 hele æg

1,5 dl danskvand

6 spiseske fulde grove havregryn

1 rødløg

2 fed hakket hvidløg

1 pæn Kvist timian

1/2 dl piske fløde

Salt og peber.

Et kongemåltid.

Blishøne på 10 minutter. Næsten. To brystfileter og to lår pr person. Brystfileter og lår skæres fra. Brunes i pande eller lille gryde og lægges i fad. Svampe og bacontern steges og bruges til sauce. Kartoffelmos koges af kartofler, selleritern og gulerødder. Justeres med lidt vildtfond. Kødfadet sættes i ovnen, varmluft ved 210 grader i 10 minutter. Lårene alene får 5 minutter mere. Kødet hviler i fadet overdækket med stanniol og viskestykke i endnu 10 minutter og er herefter klar til servering.

 

Kødet hakkes og ingredienser tilsættes. Det røres sammen til en fars der formes som en frikadelle og steges i rigeligt smør ved god varme!

Tilbehør:

Nye danske kartofler med rabarberkompot!

Røget bacon:

Prøv selv at lave din egen røgede bacon. Du kan røge det på altanen eller i haven. Det giver så lidt røg, at du ikke får nogen anmeldelse til brandvæsenenet fra naboen.

Selvfølgelig med bacon fra din halve Bogø gris. Nyt kursus i flæskesteg afsluttes midt november 2018. Det er dyrevelfærd og gammeldags kvalitet.

Opskrift på din egen røgede bacon er hentet fra kvalimad.dk vises på Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=gjXCzlm7Wdk

 

Tjørn

Sidst revideret: 02. december 2018

Røget bacon:

Prøv selv at lave din egen røgede bacon. Du kan røge det på altanen eller i haven. Det giver så lidt røg, at du ikke får nogen anmeldelse til brandvæsenenet fra naboen.

Selvfølgelig med bacon fra din halve Bogø gris. Nyt kursus i flæskesteg afsluttes midt november 2018. Det er dyrevelfærd og gammeldags kvalitet.

Opskrift hentet fra kvalimad.dk vises på Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=gjXCzlm7Wdk

 

Røget bacon:

Prøv selv at lave din egen røgede bacon. Du kan røge det på altanen eller i haven. Det giver så lidt røg, at du ikke får nogen anmeldelse til brandvæsenenet fra naboen.

Selvfølgelig med bacon fra din halve Bogø gris. Nyt kursus i flæskesteg afsluttes midt november 2018. Det er dyrevelfærd og gammeldags kvalitet.

Opskrift hentet fra kvalimad.dk vises på Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=gjXCzlm7Wdk