Gourmet

Hold da op...

"Holda op …… vi har spist bøffer i dag – det er helt vildt så godt de smager." hilsen Ole.

 

"Hej jeg syntes lige du skal vide det!
Alt kød fra kalven har været helt på månen og senest tværreb var så mørt og smagfuldt, så man får det ikke bedre - fantastisk!" Din bror.

 

"Jamen roserne har du så absolut fortjent - jeg har ALDRIG smagt noget så godt og jo man kan godt få en god bøf en gang imellem, men som regel er de noget seje. I modsætning til Bogø kalven hvor alt vi har spist har været det absolut fineste og bedste - herligt." B&O


Roser kan man ikke få nok af, og jeg må sige at jeg lapper det i mig, og de pragtfulde kreaturer der har gået her på engen hele sidste sommer, fortjener så absolut denne efterskrift.

Godt de var her, og godt de kom herfra på en dyrevelfærdsmæssig anstændig vis. kh Allan

Læs hvad en kender skriver om vores Galloway kalve:


Hej med jer.

Har i dag lavet osso buco i trykkogeren - fantastisk mørt og lækkert! Der er altså forskel på den kalv der har gået og hygget sig på engen og så alle de andre.

Og se så lige denne her:

Hold helt op - nu behøver jeg ikke have flere madoplevelser - det kød fra de dyr er helt på månen....Det er mørt og smager helt utroligt godt.

Tak for mad.

Et lille fint smaldyr der er helt ideelt til en Nytårsaften.

Rådyrryg stegt i ovnen. Eller køllerne. Måske en lille røget dyrekølle. Eller udben bovene og brug dem sammen med slaget til en fin vildtrullepølse. Der er mange muligheder.

Sådan har jeg aldrig fået den før.

En roastbeef af egen opdræt. Det smager himmelsk. Det er helt fortryllende. Saftigt, mørt og smagfuldt. Et halvt års pasning af nogle af de bedste kreaturer i landet. Afskeden var ikke nem, men proffesionelle folk ved hvordan det skal gøres dyrevelfærds mæssigt korrekt. Brunet på en pande, i ovnen ved 150 grader til en kernetemperatur på 55 grader.

Også ålene er på vej.

Ingen julefrokost uden et stykke med røget ål. Købt af en pro fisker og røges af en pro også. De safrangule æg til røræg kan vi så selv levere. Med15 ål så er hele familiens oplevelse med røget ål sikret til julen. Mere behøves ikke.


Og her ligger så rå-suppen. 15 liter blev det til af lige så mange kilo knogler. Når sådan en pose tages op af fryseren, koges op sammen med en klods tværreb, tilsættes en dusk grøntsagstoppe, lidt gulerødder, ½ knold selleri, timian, porrer, salt og peber, og en pind i brændeovnen, ja, så er det som om englene begynder at synge.

Posenumrene kan vi slå op i 'Frysebogen'. Der står hvad de indeholder. Det er så bekvemt, at sidde inde i varmen og finde ud af hvad middagen skal være i morgen.

Vi har rundet nr 999 et par gange.

Poserne med kød er hvad jeg kunne pille fra benene. Det gav lidt kød til suppen på førstedagen. Andendagen blev der til en frokostanretning med tarteletter.

Vi gør, hvad vi kan for at undgå madspild.

Så er der suppe på vej.

Kogt på benene fra mine Galloway kvier. Se fanen 'Gåren'.

Rene varer hele vejen igennem. Heldigvis var der andre på Bogø, der havde lyst til at hjælpe med at koge suppe. I omegnen af 100 kg suppeben har vi sat over. Gryden her er en ægte kokkegryde, så kan det heller ikke blive bedre.

Suppen sat over ca. 14:20 En time senere er det lige ved at småkoge. Lagt et par klodser tværreb ind imellem benene. Hold da kæft det er koldt, men det bliver det jo ikke ringere af. De er da snart tøet op. Og Birgit er kørt efter noget at lave en suppedusk af.

30 liter suppe på en gang. Gad vide hvor langt ind i vinteren vi kan klare os.

En lille søndagsfrokost af rene råvarer.

PAYBACK TIME:

PAY BACK TIME, efterårets glæder til smagsløgene.


Den første majskolbøtte er sprunget ud i fuldt flour. Den kom sent i gang på grund af tørken i maj, men nu kommer den. En uge til så tror jeg den er på toppen. Sprød og lækker. Den er usprøjtet. Den er passet, kultiveret og vandet. Må ikke sammenlignes med dem i Supermarkedet.  10 kr. pr stk. eller tag 2 for 15 kr.

Fignerne er også super, men dem kan du glemme alt om. Dem har vi spist.

Besøg af Veteran Cafe Vordingborg:

Grill pølser med hvidløg, Frost


Så blev Maglebrændeslagteren færdig med sine griller, og dem har vi nu overtaget.

Oprindelse: Danmark

Opdræt: TJØRNGÅRDEN, BOGØ

Slagt og fabrikation: Maglebrændeslagteren

Fremstillingsdato: juli-2021

Bedst før: 31/12-23



Udskæringer af unglam, frost


Flere lækre udskæringer: Bov, Ryg, Kølle, Hak

Oprindelse: Danmark

Opdræt: TJØRNGÅRDEN, BOGØ frit på eng og mark

Slagt: Maglebrændeslagteren

Fremstillingsdato: juli-2021

Bedst før: 31/12-2023



SPEGEPØLSER


Dem må vi vente lidt længere på. De skal først røges og speges. 

Der kommer besked fra slagteren når de er klar, og så kan du også se dem her. Glæd dig.

Familiefåregræsserforeningsudskæringer.


Her kan du se lammeudskæringerne fra Preben&Pernille med vacuumpakning og frysning i familiefryseren. Du henter blot pakkenummer længst til venstre.


TJØRNGÅRDENS LIMOSERVICE, først den ene vej...


Bragte Preben og Pernille til Maglebrænde. Helt som Fødevarestyrelsen foreskriver, det skal gøres. Med den nye transport opfylder vi de strengeste krav som SELVKØRER.

Ja, tro det eller ej, men det har nogle højt uddannede ved EU fundet ud af, at sådan skal det hedde, når man SELV KØRER dyrerne. 


... og så den anden vej.


til gengæld er det nogle fantastiske kotelletter der kommer ud af, at give dyrene plads og fred til at gøre som de selv vil. Ingen tvang. Masser af plads og masser af det saftige græs på engen. Selvfølgelig kommer der en dag, hvor de må videre, men når det kan ske som her, så spiser vi kød med god samvittighed. Dertil selvfølgelig også masser af salat og gemyse.

Men der er også andre udskæringer som bov, kølle, revelsben og hakket kød til lammekarbonader.

Der er ikke noget så godt som nypillede fjordrejer


Efter godt tre mandetimer var 1 kg nyfangede, nykogte fjordrejer befriet for deres stramtsiddende skal. 

Hvidvinen fra AHP vin i Vordingborg er lagt på køl og i morgen formiddag deler vi med en god ven.

Østers naturel


Som vikingerne spiste dem. 

Lige plukket fra Limfjordens vande. Et meget hemmeligt sted lige under Sallingsundbroen.

1-2-3 og væk var den. Forsvundet ned i mørket i min mave.

Flere fulgte efter.

Også som gratineret i ovnen.

Det er da ingen sag.


Lever, spæk og løg.

Lige igennem kødhakkeren, æg, mel og krydderier i, og så er der friskbagt leverpostej.

Hjemmelavet leverpostej.

Ligesådan med rullepøllen.


Hentede et slag hos Maglebrændeslagteren, og vupti så ligger den nu i pressen. Glæder mig til en frokostskive (uden rugbrød), bare sådan med fingrene.

Og kogevandet det er jo nærmest suppe. Det bliver hældt over Lulus hundepiller, så glider de ned hurtigere end de dyreste fra dyrlægen.

Hjemmelavet rullepølse


Slag fra slagteren i Maglebrænde, egen krydderiblanding. Så bliver det ikke bedre. Det gjorde lykke hos Ko-transportørerne i går mandag da de nye kreaturer ankom.