Gården

Hjælp. Mit liv ligger i ruiner.

Næsten som at miste en gammel ven. Sådan på et splitsekund lå den på gulvet i tusind stykker. 

Min følgesvend gennem kampen for at bevare terrassen. Dengang da følelserne sad uden på tøjet. Kampen mod den politiske magt der ville stjæle fra Grundloven. Din videre færd vil fra nu af blive varetaget af Affald Plus, som vælger den bedste vej. Ja, måske til vej. Eller deponi. Du vil altid være i mine tanker. 

R.I.P.

Galloway

To dejlige Galloway kvier har gået hele sommeren og græsset engen af. Helt i overensstemmelse med vejledninger og anbefalinger fra Vordingborg kommunes naturvejleder. De har hverken fået PFOS eller Roundup. Kun frisk græs med regn og sol fra oven. Selvom det er Galloway, har de her ingen mavebælte. Vi har ikke vasket noget af. Alt håndteres af professionelle slagtere. I år bliver det Maglebrænde Slagteren der står for slagtning og udskæring, eventuelt også vakuum pakning og mærkning.

Kunne du tænke dig en halv, så er det absolut sidste udkald i år. Til næste år måske. Har du ikke selv plads i din fryser derhjemme, så kan vi også klare det. Bogø Frysehus har plads. Du kommer med din egen kummefryser med hængelås, som kun du har nøgle til, så kan du lægge din ko fra slagteriet direkte i din fryser her på gården. Næsten som i gamle dage. Du henter, når du har behov. Vi sørger for strøm mod et mindre fee.

Det er luksus.

Stubfræsning efter birke- og fyrretræerne:

Brakpudsning:

BRAKPUDSNING

Den røde voldsomme Ferguson 35 Bezin havde krafterne til at lægge rørskovene ned. Det så ud til at kreaturerne også var glade for det. Nu kunne de nå ned til det friske grønne græs. Find koen, eller måske begge to.

Høst af kartofler, grønkål og løg

Helt NYE KARTOFLER.  Masser af GRØNKÅL. Og så kom LØGENE det er til at tude over.

Kartoflerne kommer vi nok til at rationere. De er lagt sent og har manglet vand. Til gengæld er de små og fine. Kan du se det, en kartoffelmad med hakkede rå løg. Eller bare kogte og ristede på panden i rigeligt smør, masser af løg til, og så et spejlæg på toppen. Spis mindre kød, men til gengæld noget med dyrevelfærd.

RØD ANANAS


Det første træ er plantet i græsset mod Grønsundvej. 

Meget fin spisekvalitet med flotte små æbler. Et rigtig godt haveæble.

Kan plukkes allerede fra august med fine hvid-gule til mørkerøde æbler.

FRUGTTRÆER FLYTTES


Flere frugttræer flyttes fra haven til det nye ryddede område mellem skel og lade. Det er planlagt til efteråret, hvor Jonas Wilkii vil komme og hjælpe. Vi krydser fingre for, at det kommer til at gå. Blandt andet drejer det sig om


GRØN HAVEPARASOL


En grøn haveparasol øger biodiversiteten og giver samtidig et bedre CO2 regnskab. En rigtig win-win situation.

VEGANER AFGRÆSNING


To ægte veganere går rundt i deres egen luksusanretning og spiser løs af det saftige græs på engen. Gad vide om de er klar over, at det er en helt speciel servering de får. Ad libitum og døgnservering. Det er et NATURA 2000 område med grønbrogede frøer og sort rævehale. Måske; er ikke set i mange år.

Man kan jo ikke bare aflive kalvene.


Moderen til den hvide billedskønne kalv havde influenza, og kunne ikke tage sig af sin kalv.

Den sorte kunne ikke komme til yveret, så det bliver også en flaskekalv. 

Det kræver sin mand at give flaske hver fjerde time. Men så er det da godt, de er havnet et sted hvor man har overskud til at tage sig af dem.

Det var ikke lige meningen.

Men hvis man først kommer for tæt til hegnet, så kan man godt komme i stødet og fortsætte, hegn eller ej.

Tjørngårdens lammekoteletter er ankommet

Gallowaykalv på flasken.

Når dyr er i nød, rykker naboerne tættere sammen. På Vinkældergården havde man en speciel oplevelse med en kalv der havde en lidt vanskelig start på livet. Moderko ville ikke kendes ved den nyfødte kalv. Hun havde nok også sit at slås med. Lungebetændelse og penicillinkur giver ikke meget overskud til at passe sit afkom. Alt ser dog ud til at vende sig til det bedste. Ko-moderen kommer sig, og kalven får flaske hver fjerde time døgnet rundt med hjælp fra flere gode naboer.

Ferguson35 benzin, reparation af kobling